Věstník MZE 1/2000 |
všeobecné požadavky na systém kritických bodů HACCP a podmínky pro jeho certifikaci
Zrušeno od 1.1.2011 |
Zákon 110/1997 Sb. ve znění pozdějších předpisů |
o potravinách a tabákových výrobcích a prováděcí komoditní vyhlášky (§ 3, odst. 1, písm. g) (úplné znění
zákona o potravinách - 456/2004 Sb. a prováděcí vyhlášky v platném znění) |
Vyhláška 137/2004 Sb. |
o hygienických požadavcích na stravovací služby a o zásadách osobní a provozní hygieny při činnostech epidemiologicky závažných (§ 38) (nahrazuje Vyhlášku 107/2001 Sb.) |
Vyhláška 602/2006 Sb. |
o hygienických požadavcích na stravovací služby a o zásadách osobní a provozní hygieny při činnostech epidemiologicky závažných (mění Vyhlášku 137/2004 Sb.) |
Vyhláška č. 113/2005 Sb. |
o označování potravin |
Vyhláška 147/1998 Sb., 196/2002 Sb. a 161/2004 Sb. |
o způsobu stanovení kritických bodů v technologii výroby
Pozn.: pro provozovatele potravinářských podniků to však neznamená, že nemusejí mít zavedený systém kritických bodů HACCP. |
Zákon 258/2000 Sb. a 274/2003 Sb. ve znění pozdějších předpisů |
o ochraně veřejného zdraví |
Zákon 166/1999 Sb. a 332/2008 Sb. ve znění pozdějších předpisů |
veterinární zákony |
Zákon 634/1992 Sb. ve znění pozdějších předpisů |
o ochraně spotřebitele |
Zákon 505/1990 Sb. a 119/2000 Sb. ve znění pozdějších předpisů |
o metrologii |